Dekking autoverzekering kiezen en vergelijken in 2020, bekijk je mogelijkheden in onze informatiegids

nov 3, 2019 | 0 Reacties

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten, maar je hebt wel de keuze uit verschillende opties. Wat is de voorlopige dekking autoverzekering, welke soorten autoverzekeringen zijn er en hoeveel betaal je hiervoor? Om ervoor te zorgen dat je een betaalbare dekking autoverzekering afsluit kun je dit gemakkelijk online vergelijken. Zo kun je geld besparen en daarnaast ook goed verzekerd zijn tegen schade.

Wat is de voorlopige dekking autoverzekering?

Er zijn verschillende dekkingen van autoverzekeringen en jij bepaalt zelf wat voor jou de beste keuze is. Online kun je jouw persoonlijke gegevens invullen en aan de hand daarvan wordt bepaald wat voor jou de beste keuze is. Daarnaast kun je kiezen welke verzekeraar het beste bij jou past en welke autoverzekering dekking je wilt. Waar kun je uit kiezen? Je hebt de keuze uit de volgende autoverzekering dekking:

 • WA autoverzekering dekking
 • WA + Beperkt Casco
 • All Risk autoverzekering dekking

Hieronder hebben we ze iets uitbundiger voor je uiteengezet.

WA autoverzekering dekking: voor- en nadelen

Wat is een WA autoverzekering en wat is de WA autoverzekering dekking precies? Je bent in Nederland verplicht om een WA verzekering af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een auto. In sommige gevallen ben je vrijgesteld.

WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid. Wanneer jij schade veroorzaakt aan een andere auto ben je hiervoor verzekerd. Wanneer iemand schade bij jouw auto veroorzaakt is wordt het lastig om de schade vergoed te krijgen.

De voor- en nadelen van deze dekking op een rij:

 • Voordelen: een goedkope basisdekking en dus een betaalbare verzekering
 • Nadelen: lage dekking, niet verzekerd tegen schade die veroorzaakt is door anderen.

 

WA+ Beperkt Casco dekking: voor- en nadelen

Wat is WA met Beperkt Casco en wat is hiervan de dekking? Deze verzekering is een stukje uitgebreider dan de WA autoverzekering dekking. Beperkt casco is een aanvulling waarbij ook de schade aan je eigen auto wordt gedekt na een ongeval of aanrijding.

Hierbij geldt wel dat het gaat om schade die zowel niet door jezelf als door een ander is veroorzaakt. Denk hierbij aan oorzaken als brand, storm of diefstal. De voor- en nadelen van deze dekking op een rij

Voordelen: je bent verzekerd tegen brand-, storm- en natuurschade en is dus uitgebreider dan een gewone WA verzekering

Nadelen: het is geen autoverzekering dekking andere bestuurder en dus ben je hier ook niet voor verzekerd

All risk autoverzekering dekking: voor- en nadelen

Een all risk autoverzekering: wat houdt deze verzekering in en nog belangrijker: wat is de all risk autoverzekering dekking? De naam zegt het al: bij deze dekking ben je voor bijna alles vergoed. Het wordt dan ook wel WA + volledig casco genoemd.

De schade aan anderen en schade dat niet is veroorzaakt door jouw schuld wordt vergoed, maar daarnaast ook de schade die jij zelf veroorzaakt. Wanneer je iets of iemand aanrijdt wordt de schade dus vergoed. Autoverzekering dekking andere bestuurder zit dus wel bij de all risk verzekering. De voor- en nadelen van deze dekking op een rij:

Voordelen: je hebt een all risk verzekering tegen alle schade

Nadelen: er zitten ook beperkingen bij deze verzekering en daarnaast betaal je een hogere premie voor deze dekking autoverzekering.

Aanvullende dekking autoverzekering

Bij een autoverzekering dekking heb je dus in de eerste plaats de keuze uit de bovenstaande opties. Toch kun je ook kiezen voor aanvullingen. Hierbij geldt wel dat je vaak extra premie betaald, maar daarvoor krijg je wel een uitgebreide verzekering.

Dit is vooral handig wanneer je 100% afhankelijk bent van je auto en deze dagelijks veelvuldig gebruikt. Welke extra autoverzekering dekking kun je kiezen?

 • Een ongevallen inzittendenverzekering: een vast bedrag als vergoeding wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval.
 • Een schadeverzekering inzittenden: jijzelf, passagiers en bezittingen zijn verzekerd.
 • Verhaalrechtsbijstandverzekering: juridische hulp voor het bewijzen van je onschuld of schuld van een ander bij een schade.

 

Belang leeftijd van de auto bij voorlopige dekking autoverzekering

Welke autoverzekering dekking je neemt, bepaal je grotendeels zelf. Toch speelt ook de leeftijd van je auto een rol. Het is slimmer om een uitgebreide autoverzekering te kiezen wanneer je een redelijk nieuwe auto hebt. De dagwaarde van je auto wordt naarmate de auto ouder wordt ook minder.

Een dure autoverzekering is overbodig wanneer je een oudere auto hebt. Hieronder vind je een handige tabel met daarin de aan te raden autoverzekering.

Leeftijd van de autoSoort dekking
Nieuw tot 6 jaarAll Risk
6 tot 10 jaarWA + beperkt casco
10 jaar en ouderWA

Dekking autoverzekering vergelijken

Hoeveel een autoverzekering kost, is afhankelijk van de dekking die je kiest en wat de dagwaarde van je auto is. Toch is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden voor de voorlopige dekking autoverzekering te vergelijken.

Dit kun je eenvoudig doen bij Vergelijk-Gratis.nl. Hier vul je snel je persoonlijke gegevens in en daarna zie je welk bedrag je bij welke verzekeraar betaalt. Je kunt dus makkelijk en snel voor de goedkoopste optie kiezen!

Vergelijk onafhankelijk alle autoverzekering dekkingen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken