Centraal Beheer uitvaartverzekering kiezen in 2020? | Alle informatie in een notendop!

okt 1, 2020 | 0 Reacties

Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de financiële zorg voor nabestaanden uit handen wordt genomen. Zo is het doel van een uitvaartverzekering dat nabestaanden de uitvaart kunnen betalen met het uitgekeerde bedrag.

Centraal Beheer verkoopt zelf geen uitvaartverzekering meer, maar het is wel mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om het verzekerde bedrag te gebruiken voor de uitvaart. Zorg er wel altijd voor dat je jouw wensen bespreekt met familie en vrienden, zodat zij hier van op de hoogte zijn.

centraal beheer uitvaartverzekering

Alternatief voor de Centraal Beheer uitvaartverzekering

Omdat Centraal Beheer geen uitvaartverzekeringen meer aanbiedt is het mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Zo biedt Centraal Beheer wel overlijdensrisicoverzekeringen aan. Het uitgekeerde bedrag dat bij overlijden van de verzekerde vrijkomt kan dan gebruikt worden om de uitvaart te financieren.

Hierbij heb je de keuze uit een verzekerd bedrag van minimaal €10.000,- en maximaal €2.000.000,-. Daarnaast is het wel van belang om rekening te houden met de einddatum van de verzekering. Het bedrag wordt namelijk alleen uitgekeerd wanneer je overlijdt voor de einddatum.

Verder bepalen nabestaanden zelf waar ze het uitgekeerde bedrag aan besteden. Dit kunnen zij onder andere gebruiken voor de uitvaart, het aflossen van de hypotheek of ter compensatie voor het inkomen dat is weggevallen.

Sluit de uitvaartverzekering nog aan op mijn wensen?

Het is mogelijk dat je nog een Centraal Beheer uitvaartverzekering hebt lopen, omdat je deze een tijd geleden hebt afgesloten. In dat geval is het verstandig om zo nu en dan te controleren of de verzekering nog naar wens is en aansluit op jouw persoonlijke wensen.

  • Kijk bijvoorbeeld of het verzekerde bedrag nog hoog genoeg is om een uitvaart te financieren. Is dit niet het geval? Dan is het mogelijk om dit bedrag te verhogen. Hiervoor betaal je dan natuurlijk wel extra premie per maand.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je nog geen Centraal Beheer uitvaartverzekering hebt afgesloten? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen met elkaar, zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken.

Zo heb je direct inzicht in de maandelijkse premie, het verzekerde bedrag en de waardering van klanten. Door verschillende factoren op elkaar af te wegen vind jij de ideale verzekeraar die aansluit op jouw persoonlijke wensen. 

Handige & leuke video’s

Waardering

9.6 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige natura uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Natura uitvaartverzekering

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8.9 / 10

★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder.
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 01-02-2021

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen