De beste fietsverzekering vinden en direct profiteren van voordelige premie

nov 18, 2019 | 0 Reacties

Wat is de beste fietsverzekering? Dat vraag jij je af, anders zou je dit artikel niet lezen. We gaan hier eerst de voordelen van een fietsverzekering bespreken, en daarna de nadelen. Dan gaan we vertellen waar jij, als consument, op moet letten bij het afsluiten van de beste fietsverzekering.

Vervolgens kijken we naar de beste fietsverzekering 2020 van de Consumentenbond, en wat volgens ons de beste fietsverzekering elektrische fiets is. Als je dit artikel hebt gelezen, dan weet je alles over fietsverzekeringen, en waar je op moet letten.

Voordelen beste fietsverzekering

Bijna iedereen die in Nederland woont heeft een fiets. Wij hebben wereldwijd de grootste fiets-participatie en daar zijn we trots op. Fietsen biedt namelijk veel voordelen. Het is goed voor het milieu, en de luchtzuiverheid, omdat er geen auto’s nodig zijn voor vervoer. Er wordt bij het fietsen geen brandstof verbruikt. Ook is fietsen erg gezond. Lekker bewegen, en als je wind tegen hebt is dat een gratis work-out.

Omdat iedereen een fiets heeft, is het handig om jouw fiets te verzekeren. Met een fietsverzekering ben je verzekerd voor schade ontstaan door diefstal. Dit is iets dat veel voorkomt in Nederland. Omdat er overal fietsen zijn, zijn er ook overal fietsendieven. Met een fietsverzekering hoef je hier geen zorgen om te hebben, omdat als je fiets gestolen wordt, je een nieuwe krijgt van de verzekering.

Nadelen beste fietsverzekering

Het grootste nadeel aan een fietsverzekering, is dat het geld kost. Je betaalt elke maand een premie, en vaak ook eigen risico als er een schadeclaim wordt gemaakt. Bij het afsluiten van de een fietsverzekering moet je daarom goed opletten op de prijzen die bij de polis horen.

Elke verzekeraar heeft andere algemene voorwaarden, waardoor het voor een consument soms lastig is om de beste fietsverzekering te kiezen. Gelukkig vertellen wij je in de volgende alinea waar jij op moet letten.

Snel en gemakkelijk de goedkoopste fietsverzekering vinden? Bekijk dan eens het artikel waarin we hier aandacht aan hebben besteed.

Een ander nadeel van de fietsverzekering is dat niet alle schade gedekt wordt. Als jij een goedkope fietsverzekering afsluit die geen dekking biedt voor schade, en je valt een keer waardoor je fiets stuk is, dan krijg je geen dekking. Dat voelt erg vervelend, omdat je wel verzekerd diefstal bent, maar niet voor alles.

Let altijd goed op waarvoor je bent verzekerd. De verzekeraar probeert vaak te zorgen dat een schadeclaim niet betaalt hoeft te worden, zodat ze hun winst kunnen vergroten.

Waar je op moet letten als je de beste fietsverzekering wilt afsluiten

Het meest belangrijke, is het soort fiets dat je gebruikt. Een wielrenfiets moet anders verzekerd worden dan een stadsfiets. Dat is zo, omdat een wielrenner, die met hoge snelheden over de weg rijdt, bij een ongeluk zijn of haar fiets vaak helemaal kapot maakt.

Deze fietser zal dus, om de beste fietsverzekering af te sluiten, een fietsverzekering met schade-module moeten afsluiten. Nu kijken we naar de fietser op de stadsfiets, die misschien hier en daar een keer valt of botst met lage snelheden. Deze fiets is hiervoor gebouwd, en kan dit aan. Het heeft dus geen zin om een schade-module te nemen, omdat je dit niet vaak gaat gebruiken.

Kijk daarom goed naar jezelf bij het afsluiten van een verzekering. Sommige mensen hebben geen grote spaarrekening, en zullen de betaling van het eigen risico goed voelen.

Deze kunnen beter kiezen voor een iets hogere polis, waarbij er geen eigen risico is. Als jij wel iets kunt missen, maar niet je hele fiets, dan is het beter om een lage maandelijkse premie te betalen met een eigen risico.

De beste fietsverzekering 2020 volgens de Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond heeft Allianz de beste fietsverzekering van 2020. De verzekering kost ongeveer 2 euro per maand, en dat is zonder extra modules. De extra modules die beschikbaar zijn, zijn Pechhulp en Schade. Kies hier alleen voor als dit bij jou past.

Een voordeel van deze, beste fietsverzekering, is dat ze een leenfiets aanbieden bij een succesvolle claim. Zo ben je nooit zonder vervoer, ook niet als je nog moet wachten op de uitkering van de dekking.

Check ook altijd goed of je gaat voor een doorlopende fietsverzekering of een kortlopende polis, dit kan namelijk flink wat voordelen maar ook geld schelen. 

Wat is de beste fietsverzekering elektrische fiets?

Voor elektrische fietsen, moet je naar andere dingen kijken bij het afsluiten van een fietsverzekering. Zo bieden veel verzekeraars de module “Accu” bij hun verzekeringen. Als je een nieuwe e-bike hebt, kun je jouw accu ook verzekeren. Dit is een prijzig onderdeel van de e-bike, waar regelmatig schade aan ontstaat.

Volgens ons is de beste fietsverzekering elektrische fiets, die van de ANWB. Je betaalt hier ongeveer 5 euro per maand voor, en krijgt er ontzettend veel voor terug: Schade, Pechhulp & Diefstal worden allemaal verzekerd. Ook krijgen alle ANWB leden een kleine korting. Vergelijk altijd alle aanbieders van fietsverzekeringen om erachter te komen waar je de beste deal kunt behalen.

Beste fietsverzekering vergelijken in 2020!

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Vergelijk onafhankelijk de beste fietsverzekeringen met elkaar!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken