Bedrijven die gebruik maken van aardgas uit Groningen maken zich zorgen

aug 5, 2018 | 0 Reacties

Er zijn veel bedrijven in Nederland die gebruik maken van het aardgas dat gewonnen wordt in Groningen. Deze bedrijven maken zich op het moment erg druk om alle kosten die komen kijken bij het overstappen naar duurzame alternatieven. Het blijkt dat dit ongeveer 200 bedrijven zijn die zich zorgen maken over dit probleem.

Aardgas uit Groningen

Zij hebben ook een brief ontvangen van de minister met informatie hierover. Daarnaast vroeg de minister alle bedrijven of ze actief en meteen wouden denken aan duurzame oplossingen in plaats van gas. De bedrijven zijn inmiddels in gesprek met het ministerie van Economische Zaken. Zelf ook duurzaam bezig zijn? Kies voor gas vergelijken en neem je gas af bij een duurzame aanbieder.

De verandering kan een verslechtering geven in het concurrentieniveau van de bedrijven

Het veranderen van Nederlands gas naar duurzame oplossingen kan ervoor zorgen dat Nederlandse bedrijven slechter op de kaart komen te staan. Vooral de suikerindustrie in Nederland gaat hoge kosten verwachten wanneer ze een directe overschakeling moeten maken naar duurzame alternatieven zeggen ze. Uiteindelijk zorgen deze kosten ervoor dat de prijzen van suiker gaan stijgen waardoor Nederlandse suikerbedrijven slechter op de markt komen te staan, lijkt mij niet de bedoeling.

Leestip: kom alles te weten over overstappen energie op de pagina: https://vergelijk-gratis.nl.

Er moet onderzoek gedaan worden

Vele bedrijven zijn het met elkaar eens dat er eerst maar is fatsoenlijke plannen gemaakt moeten worden om deze transitie door te zetten. Hierbij denken de bedrijven aan plannen over investeringen in duurzame alternatieven, zo moeten er vele bedrijven in Nederland omschakelen van gasketels en branders wanneer er wordt gekozen om te werken bij hoogcalorisch gas, uiteraard kost dit weer flink wat centen.

Daarnaast is het niet geregeld met een nieuwe gasketel en brander. Het bedrijf moet aangesloten worden op de gasleiding voor hoogcalorisch gas, wat dit kost en hoelang het duurt weten wij zelf niet.

Zoals De Suikerunie en vele andere grote bedrijven zeggen, willen ze eerst een overzicht van wat de investeringen nou gaan kosten en wat ze er natuurlijk voor terug kijken. Het grote bedrijf Grolsch is alvast begonnen om te werken met duurzame energiebronnen. De uitkomsten van het bedrijf Grolsch zullen moeten bepalen of het rendabel is voor de bedrijven om van het Gronings gas af te stappen. 

Bierbrouwerij Heineken

Er is een bedrijf in Nederland die zegt dat die al met duurzame energiebronnen bezig is, en dat is de bierbrouwerij Heineken. Heineken gebruikt voor energieopwekking vooral duurzame energiebronnen zoals biogas, wind- en zonne-energie. Verder vindt Heineken dat er iets moet gedaan worden met de restwarmte van de fabriek.

We hebben gelezen dat Heineken plannen heeft gemaakt met partners om de brouwerij van Heineken in Zoeterwoude aan te sluiten op het warmtenet dat nog niet is gebouwd. Op deze manier wordt er in de toekomst handig gebruik gemaakt van de restwarmte van de fabriek van Heineken.

Handige & leuke video’s

Begin nu met het vergelijken van alle gas aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken