Bedrijven die gebruik maken van aardgas uit Groningen maken zich zorgen

aug 5, 2018 | Energie, Gas | 0 Reacties

Er zijn veel bedrijven in Nederland die gebruik maken van het aardgas dat gewonnen wordt in Groningen. Deze bedrijven maken zich op het moment erg druk om alle kosten die komen kijken bij het overstappen naar duurzame alternatieven. Het blijkt dat dit ongeveer 200 bedrijven zijn die zich zorgen maken over dit probleem.

Aardgas uit Groningen

Zij hebben ook een brief ontvangen van de minister met informatie hierover. Daarnaast vroeg de minister alle bedrijven of ze actief en meteen wouden denken aan duurzame oplossingen in plaats van gas. De bedrijven zijn inmiddels in gesprek met het ministerie van Economische Zaken. Zelf ook duurzaam bezig zijn? Kies voor gas vergelijken en neem je gas af bij een duurzame aanbieder.

De verandering kan een verslechtering geven in het concurrentieniveau van de bedrijven

Het veranderen van Nederlands gas naar duurzame oplossingen kan ervoor zorgen dat Nederlandse bedrijven slechter op de kaart komen te staan. Vooral de suikerindustrie in Nederland gaat hoge kosten verwachten wanneer ze een directe overschakeling moeten maken naar duurzame alternatieven zeggen ze. Uiteindelijk zorgen deze kosten ervoor dat de prijzen van suiker gaan stijgen waardoor Nederlandse suikerbedrijven slechter op de markt komen te staan, lijkt mij niet de bedoeling.

Leestip: kom alles te weten over overstappen energie op de pagina: https://vergelijk-gratis.nl.

Er moet onderzoek gedaan worden

Vele bedrijven zijn het met elkaar eens dat er eerst maar is fatsoenlijke plannen gemaakt moeten worden om deze transitie door te zetten. Hierbij denken de bedrijven aan plannen over investeringen in duurzame alternatieven, zo moeten er vele bedrijven in Nederland omschakelen van gasketels en branders wanneer er wordt gekozen om te werken bij hoogcalorisch gas, uiteraard kost dit weer flink wat centen.

Daarnaast is het niet geregeld met een nieuwe gasketel en brander. Het bedrijf moet aangesloten worden op de gasleiding voor hoogcalorisch gas, wat dit kost en hoelang het duurt weten wij zelf niet.

Zoals De Suikerunie en vele andere grote bedrijven zeggen, willen ze eerst een overzicht van wat de investeringen nou gaan kosten en wat ze er natuurlijk voor terug kijken. Het grote bedrijf Grolsch is alvast begonnen om te werken met duurzame energiebronnen. De uitkomsten van het bedrijf Grolsch zullen moeten bepalen of het rendabel is voor de bedrijven om van het Gronings gas af te stappen. 

Bierbrouwerij Heineken

Er is een bedrijf in Nederland die zegt dat die al met duurzame energiebronnen bezig is, en dat is de bierbrouwerij Heineken. Heineken gebruikt voor energieopwekking vooral duurzame energiebronnen zoals biogas, wind- en zonne-energie. Verder vindt Heineken dat er iets moet gedaan worden met de restwarmte van de fabriek.

We hebben gelezen dat Heineken plannen heeft gemaakt met partners om de brouwerij van Heineken in Zoeterwoude aan te sluiten op het warmtenet dat nog niet is gebouwd. Op deze manier wordt er in de toekomst handig gebruik gemaakt van de restwarmte van de fabriek van Heineken.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over gas, tarieven, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het afnemen van gas!

Akkoord gaswinning in Groningen met Shell & ExxonMobil

Je hebt het de afgelopen weken vast wel voorbij horen komen, het gaswinning akkoord wat gesloten is door Minister Wiebes van economische zaken met de gas winnaars Shell & ExxonMobil. Er is in dit akkoord afgesproken dat er wordt afgezien van een claim door de gas...

Wereldwijd vraag naar meer gas

Ons Nederland, het land van tulpen en klompen, maar natuurlijk ook van het gas uit Groningen. Echter zijn we in Nederland tegenwoordig bezig om ons gasgebruik terug te schroeven en nu dat de gaskraan in Groningen fors wordt dichtgedraaid gaat dit een stuk...

De belasting op gas gaat stijgen de komende jaren

Misschien heeft u er al wat over gelezen in de krant, de eerste Nederlandse klimaatwet. In die klimaatwet staat dat we de komende twaalf jaar een verhoging van 75% gaan zien in de belasting die we betalen over gas.Meer belasting Dit moet er dan uiteindelijk voor...

Begin nu met het vergelijken van alle gas aanbieders

Bedrijven die gebruik maken van aardgas uit Groningen maken zich zorgen
5 (100%) 1 vote

Laatst geüpdatet op