Autoverzekering voor de tweede auto

jul 31, 2018 | Autoverzekering, Verzekeringen | 0 Reacties

tweede auto verzekeren
verzekeren van tweede auto

Tweede auto

Ah leuk, je gaat dus een tweede auto aanschaffen. Zoals je zelf natuurlijk weet heb je op je eerste auto al een autoverzekering afgesloten, dit is immers ook verplicht in Nederland. Maar nu kan je jezelf misschien afvragen, moet ik ook voor mijn tweede auto een aparte verzekering afsluiten? 

Het antwoord hierop is ja. Je moet voor je tweede auto dus ook een tweede autoverzekering afsluiten, dit kan vaak al bij je huidige verzekeraar. Daarnaast krijg je vaak leuke kortingen als je twee verzekeringen afsluit bij dezelfde aanbieder. Dit kan dan ook zorgen voor een goedkope autoverzekering.

Eisen voor verzekering tweede auto

Een verzekeraar gaat niet zomaar een tweede verzekering verschaffen helaas, hier zijn bepaalde eisen aan verbonden. De eisen zijn per verzekering aanbieder verschillend. Vaak kun je ook premiekorting krijgen wanneer je twee verzekeringen afsluit, check dit even bij je huidige verzekeraar. Zorg wel dat je ten allen tijden kiest voor verzekeringen vergelijken.

We hebben voor jou een aantal eisen op een rijtje gezet die door de meeste autoverzekeraars worden gebruikt:

  • De tweede auto mag niet op naam van een eventueel kind staan
  • Auto moet op eigen naam worden geregistreerd of op die van eventuele partner
  • Bestuurders moeten ouder zijn dan 24 jaar
  • Afgelopen twee jaar schadevrij gereden hebben
  • Tweede auto mag geen hogere waarde hebben als de eerste auto

Korting op tweede autoverzekering

Zoals al eerder gezegd in dit artikel kun je korting krijgen op je tweede afgesloten autoverzekering, deze korting staat meestal gelijk aan de korting die je krijgt op je eerste autoverzekering. Hierbij kijkt de verzekeraar naar de opgebouwde schadevrije jaren die je hebt verkregen bij je eerste autoverzekering. Dit zul je in de vergelijker ook terugzien.

Aparte schadevrije jaren

Echter draag je deze schadevrije jaren niet over naar je tweede autoverzekering, je moet hiervoor apart schadevrije jaren voor opbouwen. Om even duidelijk te zijn, als je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd krijg je dus ook geen korting op je tweede autoverzekering

Wat als ik schade rij met mijn tweede auto?

Je hoeft niet bang te zijn om je schadevrije jaren te verliezen wanneer je schade rijdt met je tweede auto. Zo gaan er geen schadevrije jaren van de eerste verzekering verloren wanneer je schade rijdt met de auto waar je een tweede verzekering voor hebt, schadevrije jaren worden per verzekering bijgehouden. Wel zo eerlijk.

Schrijf je schadevrije jaren voor jezelf op

Wij raden je aan om je schadevrije jaren voor jezelf ook te noteren, ondanks dat de verzekeraar dit voor je doet is het altijd handig om deze voor jezelf opgeschreven te hebben. 

Pas op met kiezen van de tweede verzekering

Je krijgt natuurlijk korting bij het afsluiten van een autoverzekering, maar dit wil niet zeggen dat dit daadwerkelijk goedkoper is. Check daarom ook altijd andere autoverzekeraars om te kijken of je goedkoper uit bent met twee verzekeringen bij twee aparte aanbieders. 

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de autoverzekering, dekkingen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende autoverzekering!

Kan ik een autoverzekering afsluiten met een strafblad?

Waarschijnlijk heeft u er ooit van gehoord, valsheid in geschrifte. Er wordt door veel mensen gezegd dat je niet moet sjoemelen met persoonlijke informatie bij het aanschaffen van een autoverzekering.Sjoemelen met informatie  Maar ik snap dat de vraag bij u kan...

Auto verzekeren van iemand anders

Het motto van autoverzekeringen Het verzekeren van je eigen auto, ook wel het motto van elke autoverzekering aanbieder. Maar het komt natuurlijk wel is voor dat er een vriend of vriendin in je autorijdt, vaak is dit voor de verzekeraar geen probleem en wordt deze...

10 meest voorkomende oorzaken van autopech

We hebben het vast allemaal al wel eens meegemaakt, je staat stil langs de snelweg met flinke autopech. Autopech overkomt de besten, ook als je jouw voertuig regelmatig laat controleren op mankementen.Autopech, erg vervelend Met de vakantie worden er weer veel...

Begin nu met het vergelijken van alle autoverzekering aanbieders

Autoverzekering voor de tweede auto
4.5 (90%) 2 votes

Laatst geüpdatet op