Autoverzekering jongeren: waar precies op te letten? Lees alles van A-Z over de autoverzekering voor jongeren

nov 3, 2019 | 0 Reacties

Ben je student en zoek je een goedkope autoverzekering student? Een betaalbare autoverzekering jongeren is een veel aangevraagde verzekering, omdat veel jongeren rond hun studententijd een rijbewijs halen een zelfs een eigen auto aanschaffen. Gelukkig kun je een autoverzekering voor jongeren afsluiten waardoor je goedkoop uit bent. Zo heb je een goedkope jongeren autoverzekering en ben je verzekerd tegen schade. Lees snel verder om alles te weten te komen!

Jongeren autoverzekering afsluiten in 2019

Maar wat is de goedkoopste autoverzekering voor jongeren en hoeveel betaal je per maand? Waar kun je een student autoverzekering afsluiten en hoe zorg je ervoor dat je een goedkope autoverzekering voor jongeren neemt? Hier vind je niet alleen meer informatie over de autoverzekering student, maar ook over waar je deze kunt afsluiten en hoe je kiest voor de goedkoopste autoverzekering jongeren. Lees snel verder of kies direct voor het vergelijken van de autoverzekering aanbieders.

Een autoverzekering jongeren: wat is dat?

Een goedkope autoverzekering student, wat houdt dit precies in? Je bent als eigenaar van een auto verplicht om tenminste een WA verzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd tegen schade die je aan een andere auto veroorzaakt.

Het is als student lastig om naast andere vaste lasten ook nog maandelijks een autoverzekering te betalen. Daarom is het goed mogelijk om een goedkope autoverzekering student af te sluiten.

Je kunt online zoeken naar goedkope autoverzekering jongeren en ze bij Vergelijk-Gratis.nl kosteloos vergelijken. Zo kies je een goedkope autoverzekering voor jongeren en houd je de kosten laag.

Het belang van vergelijken

Je kiest met een jongeren autoverzekering automatisch voor een goedkope verzekering. Toch zijn er tussen de diverse verzekeraars nog wel verschillen in de maandelijkse premie.

Daarom is het altijd aan te raden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Hoeveel een autoverzekering voor jongeren kost is onder andere afhankelijk van je auto en welke dekking je wilt.

Goedkoopste autoverzekering voor jongeren: WA verzekering

Je kiest voor een goedkope autoverzekering jongeren wanneer je een basisdekking kiest. Dit is de WA verzekering en je bent als bestuurder verplicht om tenminste deze verzekering af te sluiten. Een goedkope jongeren autoverzekering kies je dus wanneer je een WA verzekering afsluit.

Hiermee ben je verzekerd tegen schade die jij aan een andere auto veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een aanrijding. Je bent niet verzekerd voor schade die aan jouw auto wordt veroorzaakt. In sommige gevallen ben je vrijgesteld voor het afsluiten van de verplichte WA dekking.

Student autoverzekering: aanvullende dekkingen

Een autoverzekering student kan ook nog uitgebreider zijn. Zo kun je kiezen voor de WA beperkt casco en de all risk autoverzekering. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat je ook een vergoeding krijgt wanneer er schade aan jouw auto wordt toegebracht (beperkt casco en all risk) of wanneer er sprake is van schade door brand, storm of diefstal (all risk).

De autoverzekering jongeren is met deze dekkingen een stuk duurder en daarom ook niet altijd aan te raden voor studenten en jongeren.

Wat is de maandelijkse premie?

Voor een goedkope autoverzekering voor jongeren ligt de maandelijkse premie een stuk lager dan wanneer je kiest voor een dure, uitgebreide verzekering. Je kunt al vanaf € 19,19 per maand een autoverzekering afsluiten. Het gaat hierbij om de WA verzekering. Dit is de goedkoopste autoverzekering jongeren.

Je kunt ook kiezen voor andere verzekeraars waar de prijzen ook laag liggen. Een goedkope jongeren autoverzekering kost gemiddeld € 24,- per maand. De duurste WA verzekering kan wel € 60,- per maand kosten, en daarom ben je goedkoper uit wanneer je gaat vergelijken.

Andere factoren voor het bepalen van de premie

Niet alleen de voorlopige autoverzekering dekking die je kiest voor de verzekering speelt een rol bij het bepalen van de premie. Ook de auto en de leeftijd van je auto bepaalt de premie. Je zult maandelijks meer betalen voor een nieuwe auto.

De dagwaarde van de auto is een stuk hoger en dat betekent geen goedkope autoverzekering jongeren. Wanneer je online gaat vergelijken kun je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering jongeren vinden voor jouw auto.

Jongeren autoverzekering afsluiten: aandachtspunten

Een autoverzekering student afsluiten, waar moet je dan op letten? Wanneer je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering student is het belangrijk om te letten op het vergelijken van de verzekeraars. Verzekeraars bepalen zelf de hoogte van de premie en dat betekent dat je in sommige gevallen veel betaalt.

Anderzijds kan een erg lage premie ook betekenen dat de vergoeding die wordt uitgekeerd bij schade ook laag is. Ook wanneer je wilt overstappen van student autoverzekering moet je op een aantal zaken letten:

 • De contractvervaldatum
 • De opzegtermijn
 • Het aantal schadevrije maanden

Vergelijk onafhankelijk het totale aanbod voor de goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken