ANWB Scooterverzekering afsluiten in 2020 een slim plan? | Bekijk alle dekkingen & voordelen van deze aanbieder!

sep 9, 2020 | 0 Reacties

Ben jij de eigenaar van een scooter en wil je deze goed verzekeren? Dan kan de ANWB scooterverzekering een goede keuze zijn. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat je in een ongeluk terecht komt. Dit hoeft natuurlijk niet altijd jou eigen schuld zijn, maar het is toch fijn om dan verzekerd te zijn.

Daarnaast is een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering verplicht voor bestuurders van een scooter. De ANWB scooter verzekering biedt niet alleen een WA-, maar ook een WA beperkt casco- en WA volledig casco verzekering aan.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende dekkingen en de voordelen van een ANWB scooterverzekering.

anwb scooterverzekering

De verschillende dekkingen van de ANWB scooterverzekering

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen heb je bij de ANWB scooter verzekering de keuze uit 3 verschillende dekkingen, namelijk de WA-, WA beperkt casco- en WA volledig casco verzekering. Hieronder gaan wij jou meer vertellen over deze 3 basisdekkingen en wat zij precies vergoeden:

WA dekking

De WA verzekering is wettelijk verplicht voor scooterbestuurders en vergoedt schade die je veroorzaakt aan anderen en spullen van andere. Deze basisdekking is verplicht gesteld, omdat je hiermee voorkomt dat personen achterblijven met schade die de schuldige niet kan betalen. Houdt er wel rekening mee dat schade aan eigen scooter door eigen schuld niet is verzekerd met deze dekking.

WA beperkt casco dekking

Met de WA beperkt casco verzekering ben je net zoals bij de standaard WA dekking verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan anderen en spullen van andere. Het voordeel van deze dekking is dat sommige schade aan eigen scooter ook is verzekerd. Denk hierbij aan schade aan eigen scooter die veroorzaakt is door diefstal, joyriding, brand, storm of hagel.

Bovendien heb je met deze basisverzekering recht op 1 jaar aanschafwaardegarantie. Dat wil zeggen dat als de scooter total loss wordt verklaard je de volledige aanschafprijs terug krijgt in het eerste jaar. Dit geldt alleen voor nieuwe scooters waarvan jij de eerste eigenaar bent.

WA volledig casco dekking

De WA volledig casco verzekering is de meest uitgebreide dekking die je kunt nemen. Hiermee ben je namelijk ook verzekerd voor schade aan anderen en spullen van andere. Ook schade aan eigen scooter die is ontstaan door joyriding, diefstal, storm, brand en hagel zijn verzekerd.

Kom je in een aanrijding terecht en is dit je eigen schuld? Dan is de schade aan eigen scooter ook meeverzekerd, tenzij de schade met opzet is veroorzaakt. Wordt je scooter het eerste jaar total loss verklaard? Dan heb je recht op de aanschafwaarde van de scooter die je nieuw hebt gekocht.

Aanvullende dekkingen van de ANWB scooterverzekering

Wil je de basisdekking van je ANWB scooterverzekering uitbreiden? Dan is het mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten. Hierbij heb je de keuze uit een ongevallen opzittenden-, 3 jaar aanschafwaarde- en rechtsbijstandverzekering. Hieronder lees je meer over wat deze aanvullende dekkingen precies inhouden.

Ongevallen voor opzittendenverzekering

Het kan gebeuren dat je in een ongeluk terecht komt en jijzelf of de persoon die achterop zit blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden. Het is natuurlijk nooit een fijn idee, maar toch kan het verstandig zijn om hiervoor een aanvullende module af te sluiten.

Zo keert de ANWB vergoedingen uit aan jou of je nabestaanden bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden een bedrag €3.000,- en bij blijvende invaliditeit ontvang je een bedrag van maximaal €30.000,-.

3 jaar aanschafwaardegarantie module

Koop je een nieuwe scooter en wil je deze volledig verzekeren tegen diefstal of total loss verklaring? Dan is het mogelijk om de aanvullende module 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten.

 • Hiermee verleng je de periode van 1 jaar die standaard bij de WA beperkt casco- en WA volledig casco dekking zit. In plaats van 1 jaar heb je dan 3 jaar recht op volledige vergoeding van de scooter als deze total loss wordt verklaard of wordt gestolen.

Rechtsbijstandverzekering

Als je in een aanrijding terecht komt kan het ooit lastig zijn om de schade te verhalen op de schuldige, omdat zij misschien lastig doen en een ander verhaal vertellen. Met de aanvullende module voor rechtsbijstand wordt je geholpen om zowel materiële schade als letselschade te verhalen op de schuldige partij. Zo hoef je zelf geen moeite te doen en ben je verzekerd van juridische hulp bij een ongeluk.

De belangrijkste voordelen van de ANWB scooter verzekering

Er zijn aantal verschillende voordelen verbonden aan de ANWB scooterverzekering. Om het jou makkelijk te maken hebben we ze hieronder voor jou op een rijtje gezet:

 • Snelle afhandeling van schade;
 • Nooit onderverzekerd;
 • Sluit de verzekering gemakkelijk online af;
 • Snelle uitbetaling van schade;
 • 24/7 hulp bij schade door de alarmcentrale.

Zoals je ziet zijn er een aantal voordelen verbonden aan de ANWB scooterverzekering. Ben je benieuwd naar wat andere verzekeraars te bieden hebben? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina om erachter te komen welke verzekeraar de beste voorwaarden heeft. Zo weet je namelijk zeker dat je een scooterverzekering afsluit die bij jou past.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken