ANWB bootverzekering afsluiten in 2020? | Lees hier alle informatie & kom achter alle dekkingen van deze aanbieder!

sep 3, 2020 | 0 Reacties

Ga je wel eens op vakantie met de boot? Dan kan het verstandig zijn om een bootverzekering af te sluiten.

Met de ANWB bootverzekering bepaal je zelf welke dekking het beste bij je past. Hierdoor betaal je nooit teveel premie voor onnodige dekkingen en ben je altijd goed verzekerd.

Zo zijn er 3 verschillende basisdekkingen en eventueel nog een aantal optionele aanvullende modules. Daarnaast sluit je de bootverzekering van de ANWB online af binnen 5 minuten.

ANWB bootverzekering

De basisdekkingen van de ANWB bootverzekering

Bij de ANWB bootverzekering heb je de keuze uit 3 verschillende basisdekkingen, zodat je een dekking kunt afsluiten die perfect bij je past. Je hebt namelijk de keuze uit een WA-, WA+ basis casco- en een WA+ uitgebreid casco verzekering.

Deze basisdekkingen verschillen onderling niet alleen in prijs, maar vooral in wat zij wel en niet verzekeren. Hieronder hebben wij de 3 basisverzekeringen voor jou op een rijtje gezet, waardoor je precies kunt zien welke dekking het beste bij jou past.

WA verzekering WA+ Basis Casco verzekering WA+ Uitgebreid Casco verzekering
Wat is er verzekerd? Wat is er verzekerd? Wat is er verzekerd?
Schade die je veroorzaakt aan anderen Schade die je veroorzaakt aan anderen Schade die je veroorzaakt aan anderen
Schade door een aanvaring Schade door een aanvaring
Schade door brand en/of ontploffing Schade door brand en/of ontploffing
Schade door bliksem of storm Schade door bliksem of storm
Schade door vandalisme
Schade door lekvaren
Schade door constructiefout of eigen gebrek
Schade door vorst
Schade door joyvaren of verduistering
Schade door overspanning en/of inductie
3 jaar aanschafwaardegarantie inbegrepen

Aanvullende modules van de ANWB bootverzekering

Het is bij de ANWB bootverzekering mogelijk om naast je basisdekking nog te kiezen uit een aantal aanvullende modules. Kies bijvoorbeeld uit een verhaalsrechtsbijstand-, ongevallen opvarenden- en pechhulp verzekering.

Hiermee breid je de basisdekking uit voor gevallen die niet standaard zijn verzekerd, maar soms toch van pas kunnen komen. Hieronder lees je meer over deze 3 aanvullende dekkingen.

De aanvullende verhaalsrechtsbijstand verzekering

Het is zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen naar de verhaalsrechtsbijstand verzekering voor je boot. Zo ben je namelijk verzekerd voor juridische conflicten die ontstaan door toedoen van jouw vaartuig.

Deze aanvullende module biedt onder andere dekking voor verhaal kwesties, contractuele kwesties en strafzaken. De maximale vergoeding voor juridische hulp bij conflicten bedraagt €25.000,-.

De aanvullende ongevallen opvarenden dekking

Met de aanvullende ongevallen opvarenden dekking verzeker jij jezelf en je medepassagiers op de boot voor overlijden en blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Komt er iemand te overlijden? Dan wordt er maximaal €10.000,- uitgekeerd per verzekerde.

Bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval met het vaartuig wordt er maximaal een bedrag van €40.000,- uitgekeerd per verzekerde. Het maximale vergoedingsbedrag per gebeurtenis bedraagt maar liefst €500.000,-.

De aanvullende pechhulp verzekering

Ook op het water met de boot kun je wel eens met pech komen te staan. Het is dan natuurlijk wel handig dat je kan worden geholpen. Hiervoor sluit je de aanvullende module pechhulp af voor je vaartuig.

Je ontvangt dan pechhulp op het water door een van de ervaren servicemonteurs van de ANWB. Zo ben je ervan verzekerd dat na een tijdje weer verder kan met de reis of tocht.

Kortingen voor de ANWB bootverzekering

Het is mogelijk om verschillende kortingen te ontvangen op je bootverzekering bij de ANWB. Zo ontvang je als lid van de ANWB al standaard 5% korting. Zit er een track & trace systeem op het vaartuig die voldoet aan EBV 01 categorie 3 certificering? Dan ontvang je nog eens 5% extra korting op de premie.

Om diefstal te voorkomen is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende preventiemiddelen. Hierdoor ontvang je met verschillende maatregelen 10% korting op de premie van de bootverzekering. Voor elektrische boten geldt een speciale regeling waardoor je maar liefst 30% korting ontvangt op de premie van de ANWB bootverzekering.

Bovendien is er ook nog een no-claim korting van maximaal 40%. Deze bereik je al je in 4 jaar schadevrij vaart en dus geen schadeclaims indient. Dus kortom, hoe beter je schade probeert te voorkomen, hoe meer korting je ontvangt op de premie.

De belangrijkste voordelen van de ANWB bootverzekering

Er zitten veel verschillende voordelen verbonden aan de ANWB bootverzekering. Misschien heb je er al een aantal voorbij zien komen op deze pagina, maar er zijn er nog veel meer.

Daarom hebben wij hieronder een lijstje gemaakt van de belangrijkste voordelen die de ANWB bootverzekering met zich meebrengt.

Hierdoor zie je in één oogopslag waarom het verstandig zou kunnen zijn om te kiezen voor de bootverzekering van de ANWB.

 • Je betaalt geen eigen risico voor boten tot €50.000
 • Maximale no-claim korting van 40%
 • De no-claim korting van 40% is al na 4 jaar mogelijk
 • Kies een dekking die bij je past
 • Sluit de bootverzekering online af binnen 5 minuten
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie bij de WA+ uitgebreid casco dekking

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar jij gebruik van kunt maken als je kiest voor de ANWB bootverzekering. Wil je weten wat andere verzekeraars te bieden hebben?

Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina, zodat je verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken op prijs, voorwaarden en dekking. Zo vind je altijd de beste verzekeraar voor jouw boot en weet je zeker dat je goed zit.

Handige & leuke video’s

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken