Vergelijk gratis

5 tips voor het huren van een camper in Nederland of buitenland

aug 6, 2018 | Camper Huren, Reizen

Lees snel verder voor de tips die je niet mag missen bij het huren van je camper voor een heerlijke vakantie!

aug 6, 2018 | Camper Huren, Reizen

Voor de eerste keer

Als je voor de eerste keer met een camper op vakantie gaat is het slim om van tevoren eerst een camper te huren om te proberen of het echt iets voor jou is. Zou zonde zijn als de vakantie verpest wordt door de camper zelf. Daarom voor jou 6 tips als je een camper gaat huren.

Tip nummer 1: Vergelijk alle prijzen en voorwaarden van camper verhuurders

Zoals je misschien al hebt gezien zijn er verschillende soorten campers in alle soorten en groottes. In het voorseizoen kan je al gauw een camper huren voor ongeveer 500 euro. Je bent voor een luxer model ongeveer rond de 1000 euro kwijt, maar dan heb je ook wat. Lekker reizen met jouw eigen luxe camper.

Wanneer je met je camper op vakantie wilt in het hoogseizoen liggen de prijzen vaak een stuk hoger. Zo raden verhuurders zelf ook aan om te vergelijken om het beste aanbod te kunnen krijgen. Vrijwel elk verhuurbedrijf heeft eigen voorwaarden, ze verschillen enorm per verhuurbedrijf. Je weet in ieder geval al dat de prijs vooral wordt bepaald door de grootte en luxe van de camper.

Tip nummer 2: Boek erg vroeg van tevoren

Precies wat het kopje zegt: boek erg vroeg. Het is voordelig om vroeg je vakantie te boeken en daarbij de camper. Op deze manier heb je nog alle keus in campers en in het laagseizoen al boeken zorgt vaak voor vele leuke kortingen.

Tip nummer 3: Stippel de reis uit

We raden aan om je vakantie al uit te plannen voordat je de camper definitief gaat huren. Dit is voor meerdere dingen slim om te doen, zo hebben sommige verhuurders kilometerheffing. Je betaalt per kilometer. Verder is het handig om te weten wat je gaat doen om fatsoenlijk te kunnen kiezen voor de camper die het best bij de reis past. Zo weet je dat je geen grote camper moet huren wanneer je naar kleine dorpjes gaat.

Tip nummer 4: Denk aan de verschillende verzekeringen en borg van de camper

Bij de huur van een camper zit standaard een allrisk verzekering inbegrepen. Deze verzekering heeft meestal een eigen risico van ongeveer rond de 1000 euro. Vrijwel elk verhuurbedrijf vraagt een borgsom van tot de 1000 euro.

Wanneer je gaat huren in Amerika en Canada is het slim om een creditcard mee te nemen, vaak is een kopie van deze creditcard genoeg voor de borg. Ook hanteren de verhuurbedrijven vaste ophaal en terugbreng dagen, meestal is dit op de vrijdag of zaterdag. Dit is overigens ook vaak af te stemmen met de verhuurder. Wanneer je ervoor kiest om de camper in te leveren na de afgesproken datum dan brengt dit vaak torenhoge kosten met zich mee.

Tip nummer 5: Kijk de huurvoorwaarden goed voor

Huurvoorwaarden zijn per land en verhuurder verschillend, ga er daarom niet vanuit dat het altijd goed is. Als je bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland of Australië een camper wilt huren heb je geen last van kilometerkosten, in Nederland vaak wel. In Amerika en Canada worden de kilometers doorgerekend in de huurprijs. Vergelijk dus ook goed de verschillende huurvoorwaarden van de verhuurbedrijven.

Handige & leuke video’s

vergelijker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Camper verhuur, Prijzen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten voor het huren van een camper!

Het verschil tussen een camper of caravan

Het verschil tussen een camper of caravan

Vergelijk gratisVeel mensen vragen het zich af, moet ik kiezen voor een camper of caravan? Voortaan zijn campers niet meer weg te denken in Nederland, steeds meer Nederlanders kiezen voor het kopen van een camper of huren.Keuze maken tussen een camper of caravan...

Begin nu met het vergelijken van alle camper verhuurders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken